Ceturto gadu pēc kārtas 2015.gada 6.maijā norisinājās konkurss Jāzepa Vītola Akadēmijas studentiem. Konkurss veicināja jauniešus komponēt skaņdarbus metāla pūšamajam instrumentam ar sitaminstrumentu. Konkurss norisinājās sadarbībā ar JVLMA Kompozīcijas katedru un Prof. Selgu Menci, kā arī asociēto profesoru Jāņa Retenā un Edgara Saksona vadīto Pūšaminstrumentu katedru un Sitaminstrumentu klasi.
Tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad piedalījās 12 komponisti, no kuriem par laureātiem tika atzīti pieci, kuri arī ieguva naudas balvas. Par izcilo sniegumu izpildot 1.vietas ieguvējas kompozīciju pirmo reizi naudas balva tika piešķirta skaņdarba interpretiem.

Kompozīcijas izvērtēja Pēteris Vasks, Baiba Kurpniece un Arnolds Klotiņš. 1.vieta tika piešķirta Lindai Leimanei (Memoire Involontaine), kura studē maģistra klasē pie docenta Rolanda Kronvalda un skaņdarbu izpildīja Artūrs Kuzmirs (trompete) un Edgars Raila (sitaminstrumenti). 2.vietu ieguva Matilda Seppal (And the grass was wet with light) , kamēr par 3.vietas ieguvējiem atzina trīs komponistus – Jachin Puson (The Dark Continent), Madaru Pētersoni (TŪ- ČUK) un Kristīni Baltruševiču (Vējiem līdzi).
Pētera Vaska fonds īpašu pateicību izsaka Jāzepa Vītola Akadēmijai, par konkursa organizēšanu, un jaunajiem mūziķiem par ieguldīto darbu.