Aizvakar, 26. jūlijā, klausītāju pārpildītā Mazās Mežotnes pils zālē izskanēja Pētera Vaska fonda prezentācijas koncerts. Ar īpašu programmu uzstājās pianists Vestards Šimkus, kas šoreiz klausītājus īpaši aizkustināja ar komponista Pētera Vaska skaņdarbu, kā arī  Astora Pjacollas melodiju Vestarda Šimkus interpretācijā.

Pēc koncerta fonda dibinātāja un mūziķe Dita Krenberga atzina: ” Esmu saviļņota un laimīga par iespēju būt klāt šādā skaistā brīdī. Visu fonda dibinātāju vārdā vēlos izteikt pateicību visiem klausītājiem, Vestardam Šimkum par izcili sagatavoto programmu,un, protams, ziedotājiem, kuru atbalsts ļāvis mums jau drīzumā iepazīstināt klausītājus ar diviem jauniem skaņdarbiem. ”

Kā jau iepriekš ziņots, 6. augustā plkst. 20.00 Mazajā Mežotnes pilī gaidāms Mākslas plenēra noslēguma koncerts ar “RIX” kvarteta (Sandis Šteinbergs – vijole, Ilze Kļava – alts, Reinis Birznieks – čells, Jānis Maļeckis – klavieres) un flautistes Ditas Krenbergas piedalīšanos.

Programmā skanēs pēc Pētera Vaska fonda pasūtinājuma tapušie Selgas Mences un Evijas Vecumnieces skaņdarbu pirmatskaņojumi, Sergeja Taņejeva un Pētera Vaska skaņdarbi. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja pirmajiem aplūkot Mākslas plenēra laikā tapušos darbus. Biļetes cena 10Ls. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs. Vietu skaits: 100.

Pētera Vaska fonds dibināts 2011. gada 27. maijā. Fonda mērķis ir atbalstīt latviešu mūziku, ietekmējot tās spēju attīstīties un pastāvēt kā vietējā, tā pasaules mērogā.