6. Martā plkst. 18:00, Saldus mūzikas un mākslas skolas kamerzālē, par godu Aspazijas 151. Dzimšanas dienai izskanēja Pētera Vaska fonda organizēts koncerts TRĪS GRĀCIJAS.

Koncertā skanēja latviešu komponistu vokālā un instrumentālā kamermūzika, uzsvaru liekot uz  Raiņa un Aspazijas gadā sacērētajiem  fonda pasūtinājumdarbiem – Ingmara Zemzara Trīs Aspazijas dzejoļi soprānam un klavierēm un Lauras Gustovskas Dziesmu cikls SENSITENCES ar Aspazijas dzeju.

Koncertu publikai atskaņoja šobrīd ir viena no pazīstamākajām Latvijas jaunās paaudzes pianistēm Agnese Egliņa, izcilā flautiste Dita Krenberga un  Latvijas Nacionālās operas soliste -soprāns Inga Šļubovska Kancēviča.

Klausītājiem bija iespēja dzirdētarī tādu latviešu komponistu kā  Alfrēda Kalniņa, Jāņa Mediņa, Bruno Skultes, Pētera Vaska un Artūra Maskata kamermūziku.

Komponists Pēteris Vaska par koncertu izteicās ar sajūsmu un uzsvēra, “Es esmu vienmēr sapņojis ,ka mūsu mūzika skanētu visur Latvijā netikai lielo pilsētu koncertzālēs. Saldus mūzikas skolas koncertzāle ir ar patiesi izcilu akustiku, bet visvairāk iepriecināja  kuplā un mūsu mūziku saprotošā, mīlošā klausītāju saime. Žēl, ka šeit nebija Lielās Mūzikas balvas žūrija, manuprāt šis koncerts būtu bijis pelnījis vismaz “Gada koncerts”  nomināciju. “